Blog thumbnail

Terminologia baletului

Terminologia baletului

Blog thumbnail in

 

Terminologia Baletului

Terminologia Baletului

Dacă sunteți membru al Dance Room Technique, știți că multe dintre antrenamentele noastre includ termeni din balet.
Seria noastră exclusivă de antrenamente online este inspirată din mișcările și pozițiile fundamentale ale baletului clasic și credem că ar fi util să vă oferim definițiile tuturor acestor termeni.

Attitude: poziția în care dansatorul stă pe un picior, cu celălalt ridicat, de obicei în față (devant) sau înapoi (derrière). Piciorul în aer este îndoit la genunchi, iar piciorul de sprijin poate fi drept sau în demi-plié.

Arabesque: poziția în care corpul este sprijinit pe un picior, celălalt picior fiind ridicat direct în spatele corpului, pe linia umerilor, cu genunchiul și vârful intins.
Piciorul de sprijin poate fi drept sau îndoit într-un demi-plié, iar piciorul din spate trebuie să fie întotdeauna drept.

Fondu: Miscarea în care ambele picioare se flexează în același timp , piciorul de bază stând pe talpă iar cel activ la coupe față sau spate, iar apoi ambele picioare se întind in același timp, piciorul de bază ramânând fie pe talpă fie pe demi-pointe, iar cel activ se intinde ridicându-se la 45 grade in față, lateral sau spate.

Passé: Piciorul de bază va fi intotdeauna intins pe talpă sau demi-pointe, iar piciorul activ va avea vârful in dreptul genunchiului de bază, genunchiul va fi orientat mereu spre lateral ( en dehors ), șoldurile pe aceeași linie.

Atunci cand lucram cu picioarele in pozitia a-6-a, passe-ul va fi inchis cu genunchiul orientat spre față.

Plié: O flexare a genunchilor. O flexare totală a genunchilor este un grand plié, iar un demi-plié este o îndoire pe jumătate a genunchilor. Este de obicei efectuat în pozițiile 1, 2, 4, 5 și6, atât la bara, cât și la centru.

De reținut că genunchii se vor orienta numai pe linia vârfurilor. Greutatea va fi distribuită in mod egal pe ambele picioare, șoldurile râmân pe aceeași linie, iar bazinul rămaâne pe linia călcâielor.

Port de bras: Mișcarea grațioasă a brațelor dintr-o poziție intr-alta.

Relevé: dansatorul se ridică parând că se află “pe degetele de la picioare” într-un demi-pointe.
Se poate face în toate pozițiile picioarelor și pe unul sau ambele picioare și, de asemenea, în poziții precum arabesque sau attitude.

Rond de Jambe: O mișcare circulară a piciorului la sol sau în aer.

Picior de baza:  este acela care deține cea mai mare greutate în orice mișcare sau poziție, cel pe care te sprijini.

Tendu: când piciorul activ ramane en dehors și se intinde spre față, lateral sau spate de-a lungul podelei, până când numai vârful de la picior rămâne în contact cu podeaua.

Picior activ: piciorul care execută o anumită mișcare în timp ce greutatea corpului se află pe piciorul de bază.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Shopping cart

0

Nu ai niciun produs în coș.